- - - - - -
GUIA: Quèfaig si...?Alguns suggeriments que poden ésserútils per afrontar situacions quotidianespel que fa a l’ús del català [pdf descarregable per a orientar l'activitat: #13DiesEnValencià]
- - - - - -
WEBINARIS
- Cinc dedicats a les llengües en contacte en una sèrie de països del món: Bèlgica, el Canadà, Croàcia, França i Süissa.
[Tema d’estudi: comparació de la situació d’aquestes llengües amb la condició del català al seu àmbit: prestigi, estatus legal, presència mediàtica, promoció estatal, etc.]
- Dos dedicats a l’emigració: Els valencians a Hartford, Connecticut, EUA; Els catalans a Buenos Aires.
Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York. 1. Cap a la terra promesa. Documental de Juli Esteve accessible en línia a http://www.infotelevisio.com/productes-a-la-venda/del-montgo-a-manhattan/
[Tema d’estudi: i) projecte sobre avantpassats de la localitat que van participar en aventures similars; ii) informes sobre la situació vital i lingüística de l’emigrant modern per part d’estudiants d’avui que tenen familiars a altres països]- Tres sobre immigrants lingüístics als Països Catalans: Donatella Siviero (Itàlia); Hans-Ingo Raddatz (Alemanya); Jon Landa (Espanya). Tres al·lòfons expliquen la seua fascinació per la llengua i cultura catalana.
Da Zhi Fe: xinès i valencià ; i Alèxia: l’arbre lingüístic de la seua família d’Alaquàs
CULTURA
La creació artística també té lloc en aquesta iniciativa. Oferim una sèrie de nou webinaris sobre textos d’interès cultural. La seua rellevància escolar podria ser curricular — immediata o per a una altra època de l’any escolar. La intenció, tanmateix, és posar a la disposició del professorat material de nivell de batxillerat (que podria adaptar-se puntualment per a altres etapes). A la pàgina web es penjaran dossiers amb propostes de treball. Els textos comentats són:
Prosa: La plaça del Diamant; La pell freda; Diccionari per a ociosos; Matèria de Bretanya.
Poesia: Ausiàs March; Vicent Andrés Estellés; Maria-Mercè Marçal.
Teatre: El mètode Grönholm.
Cinema: L’illa de l’holandès.
Una pel·lícula que podria distraure tots els públics sobretot durant les vacances de nadal. L’illa de l’holandès, del valencià Sergio Monleón, filmada a Formentera i basada en la novel·la de Ferran Torrent, és un conte modern de pirates. Té lloc als anys seixanta i, d’inspiració ecològica, tracta del perill que suposa la indústria turística per a la costa mediterrània, oferint un bon tema de debat. (Amazon, FNAC i altres tendes)
CATALAN’S GOT TALENT
L’apartat lúdic cerca fomentar la participació d’una forma més creativa. “Catalan’s Got Talent” oferirà un fòrum per a la contribució dinàmica amb
- recitals de poemes, cançons, etc.
- actuacions, improvisacions dramàtiques sobre temes i textos relacionats
- concurs de ‘rap’ i similar
Rap Estellés: Latònyca Tots som vilafranquins!: Auca en vídeo des de Vilafranca
Es prega enviar tota mena de comunicació o contribució a encatalavives@gmail.com
Per a més informació vegeu l’èxit de ‘Catalan’s Got Talent’ en la web del II Webcongrés.
CERTIFICACIÓ
Tota participació comptarà amb un certificat de la Universitat de Cambridge:
3 categories:
- Certificat d’assistència;
- Certificat d’assistència i contribució acadèmica;
- Certificat d’assistència, contribució acadèmica i/o “Catalan’s Got Talent”.
PARTICIPACIÓ
La subscripció s’efectuarà en la pàgina web del congrés que serà accessible per a ordinador, tauleta i mòbil. A l’inici i a la conclusió del congrés s’omplirà un formulari per avaluar la iniciativa.
Si la vostra institució desitja participar al congrés i li interessa rebre més informació, es prega que envieu un correu electrònic a: Dominic Keown (dk209@cam.ac.uk)
The Editors
Dominic Keown, Rhiannon McGlade, Ares Llop Naya
Faculty of Modern and Medieval Languages and Linguistics
University of Cambridge
- - - - - -
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa ací la teua aportació. Signa amb el teu nom.